Persoonlijk

Schrijfsels

Zorgvuldig schrijven, ik doe mijn uiterste best om mijn gedachten in woorden te vatten. Meestal via Daanslife.nl of Puuruithethart.nl maar soms ook via een bericht wat ik deel en plaats op social media.

Het komt regelmatig voor dat ik op een langer stuk tekst van een blog geen reactie krijg, terwijl dat bij een spontane deelactie vaker wel het geval is. De duimpjes gaan dan wat meer omhoog, zeg maar. Misschien lezen meer mensen een korte tekst en wil niet iedereen een blogpost zoals deze helemaal uit te lezen. Laat het me eens weten als je dat nu wel gedaan hebt.

In mijn blogposts deel ik mijn open mijn gedachten en ik hoop van harte dat dit gewaardeerd wordt. Soms slaat bij mij echter de twijfel toe en vraag ik me af of mijn schrijfsels niet te open zijn. Moet ik anderen wel lastigvallen met mijn gedachtenspinsels, vraag ik mezelf dan af?

Ik hoop dat de woorden in mijn blogs niet als een gif verspreid worden, woorden die anderen mogelijk kwetsen en die ik niet meer terug kan nemen waardoor ze dus een eigen leven gaan leiden. Het is namelijk juist mijn verlangen om anderen te inspireren of te bemoedigen door de dingen die ik schrijf. Open zijn over mijn eigen gedachten, mijn twijfels en tekortkomingen bezorgen mezelf regelmatig vraagtekens. Onzekerheid speelt me dan parten en ik vraag me af of ik iets wel kan posten?

Zodra ik een tekst voor één van de websites heb geschreven, heb ik de keuze om het te posten of te bewaren. Meestal kies ik ervoor om een stuk als concept te bewaren zodat ik het een paar dagen later nog eens goed door kan nemen. Ik laat het als het ware sudderen in eigen sop. Als ik het dan weer tevoorschijn haal begint het proces van schrappen en herschrijven. Is het wel goed genoeg om aan de buitenwereld te tonen, vraag ik me weer af? Het is een onzekerheid die maar niet weg wil. Soms kan ik wel op mijn tong bijten uit angst dat ik per ongeluk iets verkeerds ga zeggen, want stel dat dat gebeurt, hoe ga ik er dan mee om?

Woorden zijn als pijlen die je afschiet. Je kunt er iemand pijnlijk mee treffen. Excuses en woorden terugnemen is dan de vervolgactie om daarna te hopen dat de getroffene je alsjeblieft wil vergeven. Ik doe mijn best om mensen niet op een vervelende manier te raken met de woorden die ik schrijf, ik hoop overigens wel dat mijn woorden aanspreken en dat ze dat ook blijven doen in de toekomst.

Ik heb een vraag, het houdt me al een tijdje bezig. Wat inspireert jou nou precies en zou jij graag van mij willen lezen? Is er iets waar je benieuwd naar bent? Misschien is er een bepaald onderwerp wat je bezighoudt en zie je er graag iets van terug op Daanslife.nl of op Puuruithethart.nl? Ik ben heel benieuwd naar jouw gedachten hierover en hoop dat je ze met me wilt delen. Ik lees ze graag terug in de reacties hieronder. Wie weet inspireer jij mij dan weer en wijd ik mijn volgende blog aan jouw onderwerp.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *