Food

recept: banaan-chocoladeflapjes

Vandaag wil ik weer een recept met jullie delen. Het is heel snel en simpel te maken; banaan-chocoladeflapjes. Ik had ze gemaakt voor mijn collega’s op mijn laatste werkdag en ze vielen goed in de smaak.

Wat heb je nodig:

  • bladerdeeg
  • bloem
  • twee bananen
  • een pot chocoladepasta
  • bakpapier
  • werkplank
  • deegroller

We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Deze zetten we op 200 graden. Vervolgens leggen we de bakplaat klaar met het bakpapier. Op de werkplank strooi je wat bloem, dit doe je ook aan weerszijden van je bladerdeeg. Nu rol je het deeg uit tot een grote dunne plak. En van deze plak snijd je dan weer kleine vierkantjes (ongeveer vijf centimeter bij vijf centimeter). Op de vierkantjes deeg schep je dan een klein beetje chocoladepasta. Let er wel op dat je de randjes van je vierkantje vrijhoudt want anders kan je flapje niet goed meer dicht. Op de chocoladepasta leg je dan weer twee plakjes banaan en dan kun je je vierkantje dubbelklappen zodat er een driehoekje ontstaat. De randjes duw je dicht met een vork, zo ontstaat er ook een gezellig randje. De gevulde driehoekjes leg je dan op de bakplaat. Houd wel genoeg ruimte tussen de driehoekjes want ze groeien in de oven. Eventueel kun je ze nog bestrijken met een opgeklopt ei, dan gaan ze mooi glanzen. Een kwartiertje tot twintig minuten in de oven en klaar zijn je flapjes.

Eet smakelijk

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *