Boeken

Liefde komt uit de hemel

Boekrecensie – Liefde komt uit de hemel

Afgelopen zomer las ik het boek ‘Liefde komt uit de hemel’ van Susan Meissner.

Vanaf de eerste bladzijde werd ik door het verhaal gegrepen, vandaag wil ik hem als tip met jullie delen op Daanslife.nl.

In ‘Liefde komt uit de hemel’ vertelt schrijfster Susan Meissner het verhaal van twee vrouwen, allebei wonend in New York, alleen in verschillende tijden. Ze zijn met elkaar verbonden door de vondst van een hele mooie sjaal. De één leeft in 1911 en rouwt om haar geliefde. Hij kwam om het leven kwam bij de verschrikkelijke brand in de textielfabriek ‘Triangle Shirtwaist’. De ander verloor haar man tijdens de ramp op 9/11.

Aan het begin van het verhaal maak je kennis met Taryn Michaels. Na een korte kennismaking word je meteen honderd jaar mee terug in de tijd genomen. Naar ‘Ellis Island’ om precies te zijn. Dit is de plek waar Clara Wood immigranten verpleegt. Al vrij snel wordt duidelijk dat de sjaal die Clara bewaart, dezelfde sjaal is als die Taryn in haar handen heeft op de foto in het verhaal. Dit gegeven zorgt ervoor dat je als lezer nieuwsgierig wordt. Benieuwd naar de reden, grijpt het verhaal je vast. Zowel Taryn als Clara zijn in diepe rouw. Door hun hartverscheurende pijn onder ogen te komen mogen ze allebei leren omgaan met hun verdriet. Tegelijkertijd worden ze uitgedaagd om proberen open te staan voor een nieuwe toekomst, hoe lastig is dat?

De vraag ‘hoe’ blijft in je hoofd hangen, de auteur heeft dit goed gedaan. Aan het eind van het boek komt hier pas echt een duidelijk antwoord op.

Emoties van zowel Taryn als Clara worden goed beschreven. Dit zorgt ervoor dat meeleven geen issue is. Er ligt echt gevoel in het verhaal en dat voel je duidelijk als lezer.

De verhaallijnen lopen goed in elkaar over, waardoor het boek niet verwarrend is en lekker wegleest. De auteur weet waar ze over schrijft, ze heeft duidelijk onderzoek gedaan naar de rampen die ze in dit boek beschrijft.

Het eind van het verhaal is niet heel erg spannend, het is ietwat voorspelbaar maar het slot zit wel weer heel goed in elkaar. Een uniek verhaal over hoe iets als een sjaal verbindt en een enorme invloed kan hebben op de levens van twee vrouwen. Een fijn en lekker boek, zeker een aanrader.

Susan Meissner is een Amerikaanse schrijfster. Ze schrijft meeslepende, emotionele romans. In haar boeken verweeft zij graag het verleden en het heden met elkaar wat ze aan het eind van het verhaal altijd weer prachtig samen laat komen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *