Food

Kerst bak nestel drang

browniesVandaag was het weer zover, ik voelde hem gisteren al aankomen. Mijn jaarlijkse “Met Kerst-wil-ik-lekkere-dingen-bakken-nestel-drang”. Ik kon er lekker aan toegeven zondagmiddag. Misschien is het dit jaar wel erger dan andere jaren. Vorig jaar kon ik niet zo aan mijn “drang” toegeven omdat de inbouwoven niet zo lekker meer mee wilde doen. Maar nu met de nieuwe kon ik weer lekker los.

Ik begon voorzichtig met een overheerlijke arretjes cake. Hoeft niet in de oven, is lekker snel klaar. Terwijl ik dit stukje schrijf, staat hij in de koelkast te koelen. Hierna ging ik driftig aan de slag met een eigen versie van Sticky Toffee, alleen dan in cake uitvoering. Een flinke want ik heb hem in ons grootste brownieblik gemaakt want dan kan ik er van die leuke gezellige vierkantjes van snijden. Terwijl de Sticky Toffee Cake in de oven stond, ging ik verder met de brownies.

Ik maak het niet uit zo’n kant en klaar pak. Nee, tegenwoordig struin ik het internet af naar lekkere recepten die ik zelf gemakkelijk klaar kan maken. Zo gezegd, zo gedaan, de Sticky Toffee Cake komt van 24 Kitchen en omdat ik niet alle ingrediënten in huis had, heb ik het recept ietwat omgebouwd met ingrediënten die ik wel in huis had. De recepten voor de arretjescake en de brownies komen van de beauty blog site van Miss Lipgloss. Zij post op haar site ook regelmatig lekkere recepten en die ik wilde ik graag eens uitproberen.

Vandaag heb ik helaas maar twee testpersonen die kunnen proeven; Ewout en mijn oudste dochter. Maar dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. Terwijl we een potje Cluedo speelden, hadden we een proeverij van mijn bak creaties en gelukkig vielen beide creaties in de smaak. Ik hoop dat ze net zo enthousiast zullen zijn morgen als ik ze de arretjescake voorzet.arretjescake

Ik heb nog wat meer dingen op mijn bakverlanglijstje staan maar hier wacht ik nog maar even mee totdat de jongens weer thuis zijn. Met drie baksels hebben we nu even genoeg voorraad hier. Straks met iedereen thuis kan ik weer toegeven aan mijn bak drang.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *