Geloof,  Persoonlijk

Compassion

Onze kinderen zijn de deur uit bij ons en daarmee is een nieuwe fase in ons leven aangebroken. Ewout en ik hebben er een beetje aan moeten wennen dat er geen kinderen meer bij ons aan tafel zitten. Het is stil geworden in huis, we hoeven niet meer te zorgen. Een nieuwe fase van ons leven is aangebroken.

Het wennen duurt niet eens zo heel erg lang, we genieten genieten van de rust die het met zich meebrengt om geen kinderen meer op te hoeven voeden. Met de rol van opvoeders aan de wilgen hebben we meer tijd voor elkaar, daar genieten we samen van. We vinden het ook heerlijk als ze er wel zijn, oude herinneringen worden dan opgehaald en we genieten van het samenzijn.

Vanwege onze verhuizing is het best een intensieve tijd geweest waarin het besef kwam dat we veel spullen hebben. Ons besluit om dingen drastisch op te ruimen was al snel geboren. Heel wat ritjes naar de stort en naar de kringloop waren het gevolg. Dingen die stuk zijn mochten weg, de rest brachten we weg voor een tweede leven. 

Een nieuwe fase waarin de tijd is aangebroken om nieuwe dingen te omarmen of om de mogelijkheid te bekijken om oude dingen nieuw leven in te blazen. Zo zijn we in januari 2016 sponsor geworden bij de organisatie Compassion. Sponsor van Rose werden we. Een klein meisje van drie jaar in Tanzania en hoognodig financiële ondersteuning nodig. Rose is niet het enige kind in zo’n situatie. Compassion is een organisatie die heeft hart voor deze kinderen. Ze kijkt waar ze kunnen helpen en doen dat onder andere met behulp van sponsoren. Nu is Compassion een organisatie die gelooft dat een stukje positieve aandacht geven een ander alleen maar goed kan doen. Deze gedachtegang delen Ewout en ik en we helpen hem graag uitvoeren. Vanwege drukte in ons eigen gezin met vijf kinderen en ons werk is deze persoonlijke aandacht er de afgelopen drie jaar volledig bij ingeschoten. Nu, drie jaar later zijn we in een rustiger vaarwater en hebben we gelegenheid om het schrijven naar Rose op te pakken. Ze is inmiddels zes jaar oud.

Compassion, het is best een grote organisatie. Wat doen ze eigenlijk precies en waar staan ze voor?

Deze organisatie richt zich op individuele kinderen. Ze helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen tot volwassenen die zichzelf kunnen redden. Volwassenen die zelf hun eigen gemeenschap weer zullen veranderen door de scholing die ze hebben gehad.

Armoede heeft een vernietigend effect op elk gebied van het leven. Daarom moet het antwoord ook alomvattend zijn: lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch en geestelijk. In het kindsponsorprogramma worden de kinderen op al deze gebieden begeleid om hun talenten te ontdekken. Hoe mooi is dat?

Compassion is een Christelijke organisatie, Jezus staat centraal in het werk, zowel Nederland als in de ontwikkelingslanden. Werkelijke verandering komt van binnen uit en vanuit deze overtuiging worden kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus gebracht. Als ze Zijn liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien. Compassion-projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. Ze helpen kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen.

Ik zit achter mijn bureau en mijn brief voor Rose is klaar. Ik sluit net de enveloppe waar ik hem in heb gestopt samen met een kleurboekje. Ik hoop dat ze het leuk zal vinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *