Persoonlijk

Wijn

wijnIk hou ervan om een glaasje wijn te drinken als ik thuis kom uit mijn werk. Ewout trouwens ook. Ik hou er ook van om een glaasje wijn te drinken tijdens het avondeten. Ewout trouwens ook. En dan hou ik er ook van om ‘s avonds voor het slapengaan een wijntje te drinken. Ewout trouwens ook………..

En hup, toen was de…….. fles leeg!

Ik hou er dus van om dat doen op alle dagen van de week. Op een gegeven moment vroegen onze kids of we misschien ook zonder konden.

De vraagtekens rezen boven mijn hoofd. Hoezo? Wat een stomme vraag vond ik dat………natuurlijk kon ik zonder.

Omdat we vonden dat we de opmerking van onze kids niet konden negeren en omdat we het toch ook wel zat waren om iedere zaterdag met een volle tas lege wijnflessen een ritje naar de glasbak te doen, maakten Ewout en ik een afspraak. Door de week geen wijn meer drinken en dit uitsluitend voor het weekend bewaren. Mooie deal, toch? Tenslotte waren we het toch wel met elkaar eens dat iedere dag een fles wijn samen best een slechte gewoonte is.

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben onze eerste wijnloze week nu achter de rug en die is prima verlopen. En in het weekend genieten we nu heerlijk van ons wijntje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *