Food

Favoriet, Champignon risotto.

champignonEen favoriet recept van mij is champignon risotto. Ik vind het echt heerlijk maar ik maak het eigenlijk veel te weinig naar mijn zin. Dat komt doordat mijn oudste stiefzoon absoluut niet van champignons houdt en ik geen zin hem om twee verschillende gerechten te maken. Tja, hoor ik je zeggen…….gewoon eten wat te pot schaft! Niet verwennen die handel! En dat is natuurlijk ook wel zo…….alleen champignon risotto is echt gewoon heel erg veel champignons. Dat vind ik dan weer zielig. Ja, ik weet het……ik ben een watje!. Dus………als oudste stiefzoon bij zijn moeder is, neem ik het ervan en dus eten wij……………………jawel……champignon risotto. Hieronder het recept voor als jij ook van champignons houdt en mijn champignon risotto ook eens wil maken.

Voor vier personen:

 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 bakje kastanjechampignons
 • 1 grote bak champignons
 • Italiaanse keukenkruiden (a 20 g)
 • 3 el boter of margarine
 • 750 g risottorijst
 • (versgemalen) zwarte peper
 • 3 kruidenbouillontabletten
 • 75 g Parmezaanse kaas
 • Peterselie
 • Italiaanse kruiden

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Kruiden fijn knippen. In pan 2 el boter verhitten. Uien en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Peper erboven malen. Helft van champignons, kruiden, 7 dl bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en rest van champignons ca. 1 minuut op hoog vuur roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met kaas en peterselie.

Eet smakelijk!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *