Budget

Boekenbuit van Koningsdag

Ik vind het altijd heerlijk om goedkoop leuke boeken te scoren op Koningsdag. Sowieso vind ik het al super om rond te struinen op de Vrijmarkt. Blije mensen en de gezellige sfeer die er altijd hangt. Van mij mag het wat dat betreft iedere week wel Koningsdag zijn want ik word er ook altijd blij van. Omdat de weersvooruitzichten voor deze Koningsdag zo slecht waren, had ik de hoop al een beetje laten varen. Uiteindelijk viel het met het weer reuze mee en heb ik leuke boeken kunnen scoren op de vrijmarkt. Met een blij gevoel ging ik naar huis. Dit zijn de boeken die ik op de vrijmarkt kocht:

Zout op mijn huid – Benoite Groultimages
Zout op mijn huid, de meeslepende, klassieke roman over de onbegrensde liefde tussen een intellectuele vrouw en een zeeman.
George is een intellectuele Parisienne, Gaurain een Bretonse zeeman, en hoewel hun verschillende leefstijlen hen tot vreemden hadden moeten maken, leidt hun ontmoeting tot een gepassioneerde verhouding die hun leven lang zal duren. Het is een pleidooi voor de
hartstocht.

De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry – Rachel Joyce9200000002308357
Het 40-jarig huwelijk van pensionado Harold Fry en Maureen, woonachtig in Devon, is uitgeblust. Zijn leven verandert als hij op een dag een afscheidsbrief ontvangt van Queenie, een oud-collega: ze is terminaal ziek en ligt in een verzorgingshuis in de noordelijkste stad van het land. Twintig jaar geleden is ze met de noorderzon vertrokken. Harold schrijft een brief terug, gaat die posten, maar besluit in een impuls door te lopen om haar op te zoeken. Tijdens de achthonderd kilometer ontmoet Harold een bonte verzameling types en wordt een bezienswaardigheid, een goeroe met aanhang. Maar uit zijn overpeinzingen blijkt dat hij worstelt met zijn verleden, zijn jeugd, verkeerde keuzes. Komt hij nog op tijd om Queenie levend te zien? Komt het nog goed met Maureen?

Gossip & Gucci – Lauren Weisberger9022541193
Aangemoedigd door haar frivole oom Will verruilt de 27-jarige Jen uit New York haar degelijke, saaie baan bij een beleggingsbank voor een trendy baan bij een exclusief PR bureau dat o.a. party’s voor VIP’s organiseert. Haar leven wordt een stuk afwisselender, ze gaat beroepshalve naar allerlei jetset clubs en party’s, raakt bevriend met allerlei celebrities en organiseert hippe feesten. Haar belevenissen sluist ze door naar oom Will die ze weer in zijn roddelrubriek opneemt. Haar oude vrienden ziet ze nauwelijks meer, temeer omdat haar baas haar vriendschap aanmoedigt met de ‘Adonis van het nachtleven’, de aristocratische, sexy en rijke advocaat Philip Weston. Ook haar prille vriendschap met de aantrekkelijke uitsmijter van een trendy nachtclub krijgt weinig kans. Als haar prive- en professionele leven te veel verweven raken, loopt het helemaal mis.

De schok van de val – Nathan Filer9200000011243673
Hoofdfiguur Matthew, een 19-jarige patiënt in een psychiatrische instelling, lijdt aan schizofrenie en probeert zijn pijn schrijvenderwijs te bezweren. Tikkend op zijn antieke schrijfmachine geeft hij het verhaal van zijn leven vorm. Als hij zeven jaar oud is, verongelukt zijn oudere, licht gehandicapte broer Simon. Zijn verdere leven voelt hij zich schuldig en hoort hij de stem van zijn broer. Tot hij besluit om een bijzondere herdenkingsdienst in elkaar te steken. Dit loodzware thema wordt nergens sentimenteel, maar juist messcherp in kaart gebracht, overgoten met onderkoelde humor. Dit boek heeft de Costa Book Award 2013 gewonnen.

Landgoed Longbourn – Jo Baker9200000022091572
Herverteld wordt Jane Austens roman ‘Trots en vooroordeel’ uit 1813 over de meisjes Bennet, maar nu vanuit het standpunt van de bedienden. Op landgoed Longbourne woont ca. 1811 de afstandelijke mijnheer Bennet met zijn oppervlakkige vrouw en hun vijf dochters: de mooie, lieve Jane, de knappe, pittige Elizabeth, de onnozele Lydia en Kitty en de wereldvreemde Mary. Onder leiding van mevrouw Hill, huishoudster/kokkin en haar man, die butler is, werken het kritische dienstmeisje Sarah dat boeken leest, Polly en nieuwe knecht James Smith voor hen. Ze zien vanuit de keuken hoe mijnheer Collins zich meldt, hoe mevrouw Bennet rijke mannen voor haar dochters probeert te strikken en officier Wickham denkt dat hij onweerstaanbaar is.

Witte Oleander – Janet Fitch1001004002407138
Astrid, een tiener in Californië, groeit op in verschillende pleeggezinnen vanwege het feit dat haar moeder wegens moord een levenslange gevangenisstraf moet uitzitten. De moeder heeft haar minnaar vermoord uit wraak omdat hij haar in de steek gelaten heeft. Astrids pleegmoeders vormen een bonte rij vrouwen: van godsdienstfanatieke seks-symbolen en geldbeluste uitbuiters tot zelfmoordplegende probleemgevallen. Astrid overleeft schietpartijen, drugs, verhoudingen met de ‘pleegvaders’, leven aan de zelfkant. Na jaren van haar moeder vervreemd te zijn geweest, komen ze tot een eerlijk gesprek en daarna volgt een verzoening. De moeder wordt na een nieuw proces vrijgelaten en Astrid kiest voor een marginaal kunstenaarsbestaan in Europa.

De recencies heb ik bij bol.com gevonden, zodat ik hier weer kan geven waar de boeken over gaan. Ik heb net “De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry” gelezen, dit boek kocht ik voor een euro in Amersfoort. Ik vond het zelf een mooi boek om te lezen maar nu ook weer niet super fantastisch. Ik kan er nog even tegenaan met de rest van deze boeken. Houd jij ook zo van lezen?

 

Follow my blog with Bloglovin

2 reacties

    • danielle

      Dank je wel! De onwaarschijnlijke reis heb ik inmiddels gelezen. Ik vond het een boek wat gaandeweg voortkabbelt, ik kreeg overigens wel steeds meer sympathie voor Harold, de hoofdpersoon in het boek. Wat een lieve man. Witte Oleander moet ik nog lezen, ik ben ook heel benieuwd naar dit boek en zal laten weten wat ik er van vond.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *