Persoonlijk

Vakantie

Vanwege onze bruiloft die het nodige geld heeft gekost, hebben we dit jaar geen concrete “we-gaan-weg-naar-het-buitenland-vakantie” geboekt. Om met alle kids op vakantie te gaan, kost een aardige duit en dat zit er dit jaar gewoon even niet in.

Vorig jaar zijn we met de kids naar Zuid Frankrijk gereden, met twee auto’s. Ze worden allemaal nu wat groter met als gevolg dat er altijd ruzie is in de auto als we met de zevenzitter rijden. Vooral de jongens zijn hier erg goed in. Kleine stukjes doen we daarom nog wel met één auto maar grote stukken dus al een hele tijd niet meer. Het was niet leuk om met twee auto’s achter elkaar aan te rijden, Ewout en ik konden elkaar niet afwisselen en daardoor sloeg de vermoeidheid op een gegeven moment toch wel toe. Ik weet nog goed dat we besloten om uiteindelijk met wat meer pauzes tussendoor toch door te rijden omdat het zwarte zaterdag was.

Dit jaar doen we het anders. We gaan naar onze boot die een paar kilometer verderop ligt. Onze boot ligt in een haven met een camping erbij. Ideaal! Ewout en ik hebben er nu al zin in. Wij vinden het allebei heerlijk om op het water te zijn. Bovendien is er op de camping voldoende te doen voor de kids, dus wij hebben er alle vertrouwen in dat het een gezellige vakantie wordt. Ondanks het feit dat sommige van onze kinderen er echt even aan zullen moeten wennen dat er op de boot niet zoveel ruimte is als in huis.

Oudste stiefzoon is natuurlijk sinds een paar weken aan het werk als vakkenvuller nadat een heel jaar vakantie heeft gevierd en niks heeft gedaan. Ook zal hij een paar dagen naar de Ardennen gaan met de studentengroep van zijn nieuwe opleiding. Zijn planning zit dus vol.

Oudste dochter mag dit jaar voor het eerst naar de jongerencamping met een vriendinnetje. Op de camping bij de haven mag ze heerlijk twaalf nachten feesten met leeftijdsgenoten. Zij blij en wij blij. Ja, we hebben er zin in! Nog een paar weken werken en dan is het zover.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *