Food

Lievelings van oudste

Oudste is dol op broccoli. Vanaf het moment dat ze voor het eerst groentehapjes mocht, ze was toen een maand of zes, was ze er al dol op. Ik maakte altijd zelf de groente- en fruithapjes voor mijn kinderen en vroor ze vervolgens in zodat we altijd een voorraadje in huis hadden. Nou is oudste altijd al een goede eter geweest, je kon haar eigenlijk alles wel voorzetten behalve vis. Dat vond ze nou weer niet zo lekker. Met broccoli op tafel werd het voor oudste toch altijd wel een feestje.
Als ze zich eens een keer niet zo lekker voelde vond ze het fijn als ik broccolisoep maakte. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Oudste is dol op broccoli en broccolisoep. Vandaag wil ik het recept op Daanslife delen. Het is simpel om klaar te maken, je hoeft hier geen chefkok voor te zijn. Bovendien is het ook snel klaar. Dat is lekker handig als je niet zoveel tijd hebt.

Wat heb je nodig:
– stronk broccoli van ongeveer 600 gram
– bekertje slagroom 250 ml
– 2 tenen knoflook
– 4 bouillonblokjes
– 1 liter water
– peper
– maggi

staafmixer

– 200 – 300 gram kippedijfilet
– een theelepel kerriepoeder

Laat het water met de bouillonblokjes en de knoflook koken. Snij ondertussen de broccoli in roosjes en schil de stronk want ook die kan gewoon in de soep. Was daarna de groente en voeg het bij de bouillon. Laat zachtjes koken tot de broccoli goed gaar is. Voeg wat maggi en peper naar smaak toe.
Vervolgens haal je de pan van het vuur of plaat en maak je er met de staafmixer een gladde soep van.
Voeg de slagroom toe en roer het geheel goed door.
Mocht je geen vlees willen, voeg dan nog de kerrie toe, roeren en klaar is je soep.
Mocht je wel vlees willen, bak dan de kip in een aparte pan met wat olie of boter. Voeg de kerrie toe en eventueel ook nog wat maggi en peper naar smaak.
Daarna kan het gebakken vlees de soep in. Klaar is je soep. Eet smakelijk!

Tip! Bak er eens een broodje bij zoals ik van de week bijvoorbeeld beschreef. Voor het recept, klik hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *