Boeken,  Budget

Lekker lezen

Boeken kopen en lezen, het is één van mijn favoriete bezigheden. Lekker wegduiken in een verhaal, dat is wel aan mij besteed. Het enige wat me tegenstaat zijn de hoge prijzen van boeken. Er zit dus maar één ding op en dat is op zoek gaan naar een alternatief voor dit probleem. Dit is de kringloopwinkel geworden. Rondstruinen tussen de boeken van de kringloopwinkel en voor kleine prijsjes de mooiste parels van boeken voor jezelf kopen, ik vind het heerlijk. Voor onze verhuizing was ik bij de kringloopwinkel in Amersfoort op zoek naar nieuwe boeken voor mijzelf. Vandaag wil ik deze met jullie delen.


Het verhaal speelt zich af in 1492. Judita Amram en haar zoon Jochanan uit Toledo moeten vluchten. Ze komen terecht in Algiers en weten daar een rustig leven op te bouwen. Totdat de Spanjaarden het weer op de joden hebben gemunt. Jochanan gaat in het leger van Barbarossa om tegen hen te vechten. Zijn zoon stuurt hij om veiligheidsredenen met een Arabische karavaan mee richting Mekka. De jongen strandt per toeval op het Griekse eiland Rhodos, waar een joodse enclave groeit en bloeit. In het verhaal volgen we aantal generaties Amram en voor- en tegenspoed. In de Tweede Wereldoorlog weet de enclave lange tijd aan de aandacht van de bezetters te ontsnappen maar uiteindelijk slaat het noodlot dan toe. Het Rozeneiland is een roman over het geslacht Amram, een fascinerende familiegeschiedenis.

Het verhaal speelt zich af in 1962. Op de rotsen van het vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel wat het plaatsje rijk is. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek.
Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.
Schitterende ruïnes vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde.

Louisa Forrester is naar Schotland verhuisd om een nieuw leven te beginnen; op zoek naar avontuur, vriendschap en een nieuwe kans op geluk. Ze ontmoet er Marnie Donovan, een jonge Amerikaanse die antwoorden zoekt op vragen die haar al sinds haar jeugd bezighouden. En Isobel Grant staat voor de grootste uitdaging van haar leven. Louisa en Marnie voelen zich beiden aangetrokken tot dezelfde man, Christopher Piper. Maar deze Christopher draagt zo zijn eigen geheimen uit het verleden met zich mee. Het eilandhuis is een verhaal over drie vrouwen die hun eigen toekomst leren omarmen, hoe onzeker die ook is.

Een meeslepend verhaal over het lot, tegenspoed en veerkracht. Amanda Rosenbloom, eigenares van kledingboetiek Astor Place Vintage, vindt in een bonten handmof een ingenaaid dagboek. Het blijkt van een jonge vrouw te zijn, Olive Westcott, die 1907 naar Manhattan verhuisde en ervan droomde kledinginkoper bij een groot warenhuis te worden. Naarmate Amanda meer leest over Olive, ontdekt ze dat haar leven en dat van Olive veel meer met elkaar verweven zijn dan ze had kunnen denken.

 

Ken jij deze boeken of misschien heb je ze al gelezen? Ik zou het leuk vinden als je in de reacties aangeeft wat jij ervan vindt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *