Geloof

Kring

kringSinds kort hebben Ewout en ik ons aangesloten bij een kring. Voor de niet kerkgangers onder ons…….een kring is een groep mensen uit dezelfde kerk die regelmatig samenkomen. Om koffie te drinken met elkaar, voor de gezelligheid maar bijvoorbeeld ook om dingen over het leven en geloofsleven met elkaar te bespreken.

Jaren geleden ben ik ook aangesloten geweest bij een kring. Dat was toen ik nog aangesloten was bij een andere kerk. We waren met z’n drietjes, een heel klein groepje dus. Nadat mijn toenmalige groepsleidster kanker kreeg en na een ziekbed naar de hemel mocht, was het natuurlijk over met de kring. En om eerlijk te zijn, had ik ook geen behoefte om me aan te sluiten bij een nieuwe kring. Nee, ik was er wel klaar mee.

Totdat we dus een maand of drie geleden gevraagd werden of we zin hadden om ook te komen. Daar waar het me voorheen al naar mijn keel vloog als ik er alleen nog maar over nadacht, bleef ik ik nu eigenlijk rustig. Dat was voor mij het teken om te gaan.

En dus zitten Ewout en ik nu samen in een kring met drie andere lieve stellen. Dat is best even wennen, ik ben namelijk niet gewend om mijn Geloof te delen met mijn partner. Mijn ex-echtgenoot wilde namelijk tijdens ons huwelijk absoluut niks met het Geloof te maken hebben.

Het voelt alsof ik een nieuwe weg ben ingeslagen. Groeien in Geloof, ditmaal niet alleen. Fijn!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *