Food

Biologisch of niet?

Biologisch eten, het klinkt allemaal zo fantastisch. Vandaag was ik in de natuurwinkel die bij ons in de buurt sinds kort open is. Ik stond bij de groente-afdeling mezelf af te vragen welke groente ik zou kopen voor de komende dagen.

Ik heb een gekke gewoonte want ik heb mezelf aangeleerd om in de supermarkt altijd te kijken uit welk land het fruit of de groente afkomstig is wat ik wil kopen. En omdat ook ik een gewoontedier ben, doe ik dus ook als ik in de natuurwinkel sta.

En wat schetst mijn verbazing? De bio bananen komen uit Costa Rica en de bio bloemkool uit Frankrijk! Hey, dat is niet mijn ideaal! Ik wil groente en fruit uit de buurt, niet afkomstig van ver weg. Nu snap ik best wel dat bananen hier niet om de hoek bij de boer groeien dus daar zul je me dan verder ook niet over horen. Maar bloemkool wil ik eigenlijk niet uit Frankrijk, die moet uit de buurt komen vind ik. Want biologisch of niet, als je een biologische bloemkool helemaal uit Frankrijk moet laten komen, hoe zit dat dan met de uitlaatgassen bijvoorbeeld? Lekker dan!

Ik heb nu dus met mezelf afgesproken dat ik beter op ga letten. Ik wil producten die uit de buurt komen, biologisch of niet. In het geval van groente en fruit wel onbespoten natuurlijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *