Persoonlijk

Appen met je pubers

Sinds kort zijn we echt heel modern als gezin. We hebben namelijk een gezinsapp op What’s App. Alle gezinsleden zijn er op aangesloten. Nu hoeven we niks meer van elkaar te missen en zijn we altijd bereikbaar voor elkaar. Zit je bij je andere ouder als kid? Met de gezinsapp zijn we ondanks fysieke afstand toch dicht bij elkaar. Op een enkeling na, doet iedereen in het gezin goed mee. We appen zo heel wat af met elkaar. En dat is natuurlijk best belangrijk, want op deze manier kunnen we meteen schakelen als er wat is en als actie vereist is. Hoe mooi is dat? De techniek staat voor niks! Ja toch?

En waar we allemaal over appen? Nou, om heel eerlijk te zijn gaat het echt over helemaal niks. Bizarre en gekke selfies vliegen tegenwoordig binnen de gezinsapp ons om de oren. Gekke teksten en korte zinnetjes waar ik eigenlijk niet zoveel van begrijp. En laat ik dan al helemaal niet beginnen over de afkortingen die ons kroost gebruikt met appen. Daar begrijp ik al helemaal niks van.

Gelukkig ben ik niet de enige moeder die het niet begrijpt. Vorige week was ik bij een vriendin want de verjaardag van haar zoontje werd gevierd. Daar stond ik met mijn wijntje aan de sta-tafel te kijken en te luisteren naar een andere vriendin die vertelde over de afkortingen die haar zoon gebruikt met appen. Sterker nog, ze sprak ze letterlijk uit om vervolgens te roepen dat ze er niets van begreep en dat het ook echt niet te begrijpen valt. Deze hele toestand zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit en we hebben er dan ook smakelijk om moeten lachen met z’n allen. We zijn nu ruim een week verder, ik begrijp nog steeds niks van de afkortingen en ik ga ervanuit dat ik nog steeds niet de enige ben. Met een grote lach denk ik terug aan vorige week. En daarom zeg ik nu; Dank je wel vriendin van mijn vriendin, ik ben blij dat ik niet de enige moeder ben die het niet begrijpt. Dankzij je relativeringsvermogen kan ik er nu ook smakelijjk om kan lachen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *